skip to Main Content

Välkommen till Hästrundan 2023 på Svabesholms Kungsgård – Årets hästfest på Österlen.
Årets tema på Svabesholm är: Vad är grejen med häst? Vi vill med det öppna upp hästriket för alla och sprida hästglädje och väcka intresse för hästnäringens mångfacetterade utbud!

Vi erbjuder ett fullspäckat program med olika hästrelaterade aktiviteter, såsom käpphästhoppning, tipsrunda, utställare från branschen, clinics med bla Dressyrproffset Paulinda Friberg och avslutar dagen med grillmingel och livemusik med Dennis Hollström & the ponies.

Välkomna! För mer info och detaljerat program: www.svabesholm.se/hast-2/

ÖPPET: Den 1/7 kl 12-16

Lördag 1 juli 2023

Hästrundan Svabesholm 1 Juli 2023

12.00 Öppning

Vi kickar igång Hästrundan 2023 och börjar nysta i årets tema; vad är grejen med häst? Presentation av program och sponsorer

12.15 Frieserhästföreningen visar upp sig till häst.

Här kommer vi få se dessa vackra svarta sagohästar och deras ryttare till musik. Pampig uppvisning du inte vill missa!

12.45 Intro Österlenmästerskapet i Käpphästhoppning

Därefter

Jonröds Equishop – hållbar utrustning med second hand

Författare Ann Thorstensson presenterar boken om Hästtokiga Fanny

Musik med Dennis Hollström & the ponies

13.45 Frieserhästföreningen visar upp Tömkörning

Tömkörning är en träningsform för hand och historiskt sett varit en vedertagen utbildnings- och träningsmetod vid såväl grundutbildning som vid arbetet med den äldre hästen.

14.15 Veterinärkiropraktor Linn Davies

Veterinär kiropraktik är en unik profession som kombinerar kunskaper inom både veterinärmedicin och humankiropraktik. Med hjälp av häst och ryttare kommer Linn Davies att förklara och demonstrera.

14.45 Demo Clear round

Sveriges säkraste B-kortsbil, även med miljöhybrid Clear Rounds Malin Andersson ger en demonstration av deras hästlastbilar med häst

15.00 Dressyrclinic med dressyrproffset Paulinda Friberg

Dressyrproffset Paulinda Friberg kommer till Svabesholm för att dela med sig av kunskap och erfarenhet om just dressyr. Paulinda har sedan 2015 ingått i svenska landslagets spetsgrupp samt varit rankad på plats 34 på FEIs världsrankinglista. Till hjälp har hon ryttaren Sara Larsson.

15.45 Hästquiz med fina priser & Avslutningsord; vad är grejen med häst?

Vi avslutar dagen med ett quiz för att testa publikens hästkunskaper och dagens innehåll. Fina priser utlovas!

Därefter rundar vi av dagen och årets tema; Vad är grejen med häst?!

Här kan du läsa mer om deltagarna i årets program

Clear round
finns på plats 12-16

Sveriges säkraste hästlastbil och första hästlastbil som Miljöhybrid. Miljöhybridversionen går att tanka med Biogas blandat med HVO100 alternativt enbart med Diesel. En positiv sidoeffekt är att skatten landar på ca 1500 kr/år. Vill du ha häst­last­bil eller häst­trans­port med unik säker­het och häs­ten i cent­rum? Väl­kom­men! Clear Round grun­da­des med en kom­bi­na­tion av 30 års erfa­ren­het av häs­tar och för­sälj­ning av fri­tids­for­don. Sedan 2023 ägs före­ta­get av Bäll­staud­de som har en gedi­gen före­tags­bak­grund med verk­sam­het inom LSS. Via före­ta­gets enga­ge­mang i Autism- och Asper­ger­för­e­ning­en spons­rar Bäll­staud­de hästun­der­stödd tera­pi och ser en unik möj­lig­het att för­e­na de båda värl­dar­na. Vi spons­rar även Sjuk­hus­häs­ten och hans vän­ner. Kom och gå en visning av Sveriges säkraste hästlastbil!

Frieserhästföreningen

Frieserhästen tillhör en av de äldsta varmblodsraserna i Europa. Rasen har sitt ursprung i provinsen Friesland i Nederländerna och Nordtyskland. Ni kommer att få se 4 helt olika frieserhästar med olika utbildningsnivåer. Både från rygg och marken i ett häftigt uppträdande. Ta chansen och se den fantastiska sagohäst live!
Läs mer om Frieserhäst- föreningen på https://sfhf.se

Författaren Ann Thorstensson
Finns på plays 12:00 – 16:00 och säljer nya hästboken

 FANNY – HÄSTTJEJEN MED STORA DRÖMMAR.

Ann fick idén till ungdomsromanen Fanny – hästtjejen med stora drömmar när hon rensade bland lådor på vinden och fann ett skissblock från när hon var tolv år. I det hade hon ritat och berättat om sin stora dröm: att äga en häst. Med den här boken vill hon skapa utrymme för drömmen som alla hästälskare känner igen sig i: – Elvaåriga Fanny har stora drömmar om att bli ponnyägare, men även om att bli en framgångsrik ryttare. Helst vill hon tävla i de högre klasserna. Vi får följa hästtjejen Fanny både i och utanför stallet, när hon hanterar små och stora känslor, intriger, förälskelse och avundsjuka. Kärleken till hästar och ridning är dock det genomgående temat i boken som utspelar sig under fyra år, i nutid. Konstnären Ann-Margreth Clarén har illustrerat boken och visar några av sina målningar och illustrationer.

Linn Davies – Kiropraktik och Sportmassage

Häst och ryttare – prestationsoptimerad synergistisk biomekanik

Som kiropraktor är det helheten som räknas, både för ryttare som häst och framförallt som ett ekipage. Som ryttare påverkar din egen biomekanik din hästs rörelsemönster.

Asymmetri, minskad styrka eller svaghet i ett ben, oförmåga att sträcka på bröstryggen, höftstelhet med mera, gör att du drar med detta till hästen och helheten påverkas hos ekipaget. I denna biomekaniska och funktionella undersökning tittar jag på häst och ryttare individuellt samt på det ridna ekipaget. Behandling sker av både häst och ryttare, men det som ger det hållbara resultatet i längden, är de skräddarsydda styrkeövningarna/rehab-övningarna för dig som ryttare.

Så intressant! Kom förbi Svabesholm den 1 juli, lyssna och se på Linns häftiga behandlingsmetod för ryttare och häst.

linndavies.se

Paulinda Friberg

Dressyrproffset Paulinda Friberg kommer till Svabesholm för att dela med sig av kunskap och erfarenhet om just dressyr. Paulinda har sedan 2015 ingått i svenska landslagets spetsgrupp samt varit rankad på plats 34 på FEIs världsrankinglista.

Clinicen vänder sig likväl till den utvecklade ryttaren som till dig som aldrig har ridit för att reda ut dressyrens vad, hur och varför. Under clinicen kommer Paulinda hjälpa publiken att förstå; vad är egentligen grejen med dressyr? Vad gör man egentligen när man rider dressyr? Vad försöker man uppnå? Varför ska hästen gå sådär böjt med huvudet? … och hur svårt kan det va?

Passa på och ta chansen att ta del av kunskap från ett riktigt proffs!

Käpphästhoppning
– FÖR ALLA ÅLDRAR
Klasser: 10-70 cm
Var: Svabesholms Kungsgård
Tid: Första start kl 13:00
Anmälan: https://www.svabesholm.se/hast-2/

Medtag egen käpphäst.

Liveband:

Dennis Hollström & the Ponies spelar folkig countrypoprock om berg, skogar och hästar. Ibland skiner längtan efter att resa bort men framför allt efter att komma hem igenom. Låtarna är egenskrivna och framförs med trummor, bas, gitarrer, banjo och stämsång.

Vi ser fram emot att få spela i vårt rätta element: stallet! Vi finns på Spotify, lyssna in er där så ni kan sjunga med!

Utställare:

Djur&Natur Lunnarp – Butiken för Häst, Lantgård, Sällskapsdjur, Hem & Trädgård.

Vi firar årets Hästrunda med en NYHET!

HippoPepp Morot, 3,5 kg. Pris under hästrundan 99.-

Fyra fördelar med HippoPepp Morot,

  • Praktisk storlek i pelletsform
  • Smular inte i fickan
  • Med morot, lusern & betfiber
  • Bra pris, ord. 139.- inkl moms

Vi ses i butiken den 1/7 kl  9-13 och sedan på Svabesholmhttps://www.facebook.com/djuronaturlunnarp/ 

Jonröds Equishop – Ridsportsbutik med nytt och begagnat för häst och ryttare. Besök gärna vår fysiska butik eller beställ online.

Temahallen – Temahallen – svenska stålhallar sedan 1986

Temahallen vill vara det självklara valet vid bygge av ridhus, maskinhall eller annan hallbyggnad.

– Vi förstår våra kunder och tillsammans med våra kunder hittar vi den bästa lösningen för just dig. Med mer än 35 år i branschen har vi unik kunskap, erfarenhet, trygghet och kvalitet. Det är vi väldigt stolta över.

Temhallen tillverkar egna stålstommar moderna och fräscha lokaler i Vinslöv. Detta ger att stor flexibilitet kring hur du vill att din hall ska se ut. https://temahallen.com/

Österlens Hästtransportcenter

Satsar idag på Europas absolut bästa hästtransporter, Humbaur och Cheval Liberté. Österlens Hästtransportcenter importerar vagnarna i egen regi utan mellanhänder. Verksamheten bedrivs från vår gård i Löderup, öster om Ystad. Vi har ett stort lager av nya och begagnade hästtransporter för snabb leverans. Vi säljer över hela Sverige och har goda möjligheter att hitta ett lämpligt leveranssätt. Vi har också försäljning av Nuyts B-körkortslastbil med hög kvalité Vi har ombud som bedriver korttidsuthyrning på flera olika ställen i södra Sverige.

VÄLKOMNA TILL SVABESHOLM OCH HÄSTRUNDAN!

Hitta hit

Svabesholms Kungsgård
277 35 Kivik

Back To Top