skip to Main Content

“Hästrundan Österlen och grannar” är ett evenemang för dig som bedriver verksamhet inom hästnäringen i Sydöstra Skåne med omnejd. Som inspiration till evenemanget har vi konstrundan, detta blir alltså en konstrunda fast med hästtema. Klart du ska vara med och visa upp din verksamhet!

Bakgrund

När Destination Häst startade och träffade aktörer från olika delar av näringen så berättade Anders Thuresson på Svabesholms Kungsgård om denna idé. Vi tyckte att det skulle vara ett bra sätt att visa upp den bredd som finns inom näringen i området för allmänheten men också ett bra sätt att visa hur stor hästnäringen är för beslutsfattare.

Vi bjöd in till ett frukostmöte där detta var en av diskussionsfrågorna. Mottagandet blev väldigt positivt och på nästa möte formerades arbetsgruppen och datum bestämdes och första Hästrundan gick därefter av stapeln i juni 2018.

Genomförande

Alla deltagande aktörer ska ha aktiviteter med ett hästtema och alla aktiviteter ska vara publika.

För att vara med i evenemanget hittar du på någon aktivitet att ha på din anläggning. Bara fantasin sätter begränsningar vad du gör hos dig, men se arrangemanget som en marknadsföringsaktivitet där du har chans att synas. Detta första år kanske det inte blir en anstormning av besökare men du syns och på lång sikt är detta bra för kännedomen om din verksamhet.

Du kan arrangera aktiviteter fredag – söndag och du behöver inte hålla öppet alla tre dagarna utan bestämmer själv hur ditt program ser ut. Nytt för 2020 är att vi kommer att ha fokusdagar med olika målgrupper. Fredag och lördag arrangeras i första hand programpunkter för redan hästintresserade och andra nyfikna. Söndagen fokuseras på aktiviteter för barnfamiljer. Behöver du inspiration eller vill diskutera idéer tveka inte att höra av dig. Lite inspiration kan du få av detta som det vi hört kanske kommer i programmet:

  • Käpphästhoppning
  • Konstutställning med tema häst
  • Prova på turer med Islandshäst
  • Dressyrclinics
  • Guidad tur på anläggning
  • Tävlingar för 50+are och tävlingar med Islandshäst
  • Working equitation
  • Köra tandem med travhäst
  • Föreläsningar – hästen i historien, hästen för välbefinnande
  • m.m

Istället för Grand Final kommer det i år att arrangeras en Hästfest med BBQ på lördag eftermiddag och kväll. Det blir en hästshow med efterföljande middag på Svabesholms Kungsgård. Där ges du som arrangör möjlighet att delta som utställare, vilket ingår för alla aktörer som arrangerar aktiviteter under Hästrundan.

Kostnad

Kostnaden för att medverka är anpassat till typ och storlek på er förening/ert företag:

Ideell förening – 50:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med 0-3 heltidstjänster – 150:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med 4-10 heltidstjänster – 250:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med över 10 heltidstjänster – 500:- plus 250:- i medlemsavgift

Anmäl deltagande

Du anmäler ditt deltagande genom att fylla i detta formulär https://forms.gle/6cE8JR6BswJgTWfH8

Anmälan ska vara inne senast och 20/3, mindre ändringar av dina aktiviteter kan göras efter detta datum.
Alla aktiviteterna som skickats in sammanställs i ett gemensamt marknadsföringsmaterial så det är viktigt att alla uppgifter är ifyllda.

Marknadsföring

Att delta i Hästrundan är ett sätt att synas. Många småaktörer går samman och marknadsför sig tillsammans och syns mer. Hur mycket marknadsföring det blir beror på hur många sponsorer evenemanget kan få ihop. Det krav vi ställer på dig som deltagare är att du hjälper till att marknadsföra evenemanget genom att sprida det i dina kanaler. Och känner du någon som är intresserad av att vara med som arrangör? Länka dem till denna sida eller skicka vårt informationsblad.

Samarbete

Då samarbete och kommunikation är centralt för en lyckad Hästrunda har vi startat en Facebookgrupp för dig som är arrangör av en aktivitet. Vi som gör Hästrundan Österlen med grannar. Välkommen att gå med!

Back To Top