skip to Main Content

13-16 juni 2019 arrangeras för andra gången “Hästrundan Österlen och grannar”. Detta är ett evenemang för dig som bedriver verksamhet inom hästnäringen i Sydöstra Skåne, dvs Tomelilla-, Simrishamn-, Ystad- och Sjöbo kommun.
Som inspiration till evenemanget har vi konstrundan, detta blir alltså en konstrunda fast med hästtema. Klart du ska vara med och visa upp din verksamhet!

Bakgrund

När Destination Häst startade och vi träffade aktörer från olika delar av näringen så berättade Anders Thuresson på Svabesholms Kungsgård om denna idé. Vi tyckte att det skulle vara ett bra sätt att visa upp den bredd som finns inom näringen i området för allmänheten men också ett bra sätt att visa hur stor hästnäringen är för beslutsfattare.

Vi bjöd in till ett frukostmöte där detta var en av diskussionsfrågorna. Mottagandet blev väldigt positivt, så på nästa möte formerades arbetsgruppen och datum bestämdes. 2018 års Hästrunda blev en succé och nu är vi laddade för att växla upp för 2019 års version.

Genomförande

Alla deltagande aktörer ska ha aktiviteter med ett hästtema och alla aktiviteter ska vara publika.

För att vara med i evenemanget hittar du på någon aktivitet att ha på din anläggning. Bara fantasin sätter begränsningar vad du gör hos dig, men se arrangemanget som en marknadsföringsaktivitet där du har chans att synas. Detta första år kanske det inte blir en anstormning av besökare men du syns och på lång sikt är detta bra för kännedomen om din verksamhet.

Du kan arrangera aktiviteter torsdag – söndag och du behöver inte hålla öppet alla fyra dagarna utan bestämmer själv hur ditt program ser ut. Kanske arrangerar du en aktivitet en av dagarna eller så har du öppet hus alla fyra dagar. Välj det som passar dig och din verksamhet bäst. Behöver du inspiration eller vill diskutera idéer tveka inte att höra av dig. Lite inspiration kan du få av detta som det vi hört kanske kommer i programmet:

  • Käpphästhoppning
  • Konstutställning med tema häst
  • Prova på turer med Islandshäst
  • Dressyrclinics
  • Guidad tur på anläggning
  • Tävlingar för 50+are och tävlingar med Islandshäst
  • Working equitation
  • Köra tandem med travhäst
  • Föreläsningar – hästen i historien, hästen för välbefinnande
  • m.m

Vi rekommenderar att om du kan så lägg dina aktiviteter torsdag-lördag för under söndagen är du som deltagare inbjuden som utställare till evenemangets Grand Final, en gemensam hästdag på Svabesholms kungsgård. Där ges du möjlighet att delta som utställare, vilket ingår för alla aktörer som arrangerar aktiviteter under Hästrundan.

Kostnad

Kostnaden för att medverka är anpassat till typ och storlek på er förening/ert företag:

Ideell förening – 500:-

Företag med 0-3 heltidstjänster – 750:-

Företag med 4-10 heltidstjänster – 1500:-

Företag med över 10 heltidstjänster – 3000:-

Anmäl deltagande

Du anmäler ditt intresse om att delta genom att maila till hastrundan@hastrundan.se

Anmälan ska vara inne senast 15/3, mindre ändringar av dina aktiviteter kan göras efter detta datum.
Alla aktiviteterna som skickats in sammanställs i ett gemensamt marknadsföringsmaterial så det är viktigt att alla uppgifter är ifyllda.

Marknadsföring

Att delta i Hästrundan är ett sätt att synas. Många småaktörer går samman och marknadsför sig tillsammans och syns mer. Hur mycket marknadsföring det blir beror på hur många sponsorer evenemanget kan få ihop. Det krav vi ställer på dig som deltagare är att du hjälper till att marknadsföra evenemanget genom att sprida det i dina kanaler.

Back To Top