skip to Main Content

“Hästrundan Österlen och grannar” är ett evenemang för dig som bedriver verksamhet inom hästnäringen i Sydöstra Skåne med omnejd. (Ystad, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Eslöv, Lund, Hörby, Kristianstad eller Skurups kommuner).

Bakgrund

När Destination Häst startade och träffade aktörer från olika delar av näringen så berättade Anders Thuresson på Svabesholms Kungsgård om denna idé. Vi tyckte att det skulle vara ett bra sätt att visa upp den bredd som finns inom näringen i området för allmänheten men också ett bra sätt att visa hur stor hästnäringen är för beslutsfattare.

Vi bjöd in till ett frukostmöte där detta var en av diskussionsfrågorna. Mottagandet blev väldigt positivt och på nästa möte formerades arbetsgruppen och datum bestämdes och första Hästrundan gick därefter av stapeln i juni 2018.

Genomförande

Alla deltagande aktörer ska ha aktiviteter med ett hästtema och alla aktiviteter ska vara publika.

För att vara med i evenemanget hittar du på någon aktivitet att ha på din anläggning. Bara fantasin sätter begränsningar vad du gör hos dig, men se arrangemanget som en marknadsföringsaktivitet där du har chans att synas. Detta första år kanske det inte blir en anstormning av besökare men du syns och på lång sikt är detta bra för kännedomen om din verksamhet.

Du kan arrangera aktiviteter fredag – söndag och du behöver inte hålla öppet alla tre dagarna utan bestämmer själv hur ditt program ser ut.
Behöver du inspiration eller vill diskutera idéer tveka inte att höra av dig. Lite inspiration kan du få av detta som det vi hört kanske kommer i programmet:

 • Käpphästhoppning
 • Konstutställning med tema häst
 • Prova på turer med Islandshäst
 • Dressyrclinics
 • Guidad tur på anläggning
 • Working equitation
 • Köra tandem med travhäst
 • Föreläsningar – hästen i historien, hästen för välbefinnande….
 • Hästloppis
 • Rabatt/Erbjudande i butik med hästprodukter
 • Fika med hästtema
 • m.m

Tänk bara på att anpassa aktiviteten så att det inte finns risk för smittspridning, vistas gärna ute, ha få deltagare åt gången och fler tillfällen istället, vistas i ett stort utrymme och se till att det finns handsprit/handtvätt och att inga med förkylningssymtom besöker dig.

Årets Grand (K)night (tidigare Grand Final) kommer att utgå pga Covid-19.

Kostnad

Observera – pga rådande omständigheter kring Covid-19 har vi valt att ta bort avgiften för medverkan i årets Hästrunda!

Kostnaden för att medverka är anpassat till typ och storlek på er förening/ert företag:

Ideell förening – 50:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med 0-3 heltidstjänster – 150:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med 4-10 heltidstjänster – 250:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med över 10 heltidstjänster – 500:- plus 250:- i medlemsavgift

Anmäl deltagande

Du anmäler ditt deltagande genom att fylla i detta formulär https://forms.gle/6cE8JR6BswJgTWfH8

Anmäl dig så fort du kan så finns det mer tid att synas i marknadsföringen. Ändringar av dina aktiviteter kan göras i efterhand om det krävs.

Marknadsföring

Att delta i Hästrundan är ett sätt att synas. Många småaktörer går samman och marknadsför sig tillsammans och syns mer. I år när vi tagit bort avgiften kommer vi bara att göra marknadsföring via hemsida, Facebook och Instagram och litar på att du hjälper till att marknadsföra via dina kanaler.  Det är faktiskt ett krav vi ställer på dig som deltagare, att du hjälper till att marknadsföra evenemanget så att alla syns mer och tillsammans.

Samarbete

Då samarbete och kommunikation är centralt för en lyckad Hästrunda har vi startat en Facebookgrupp för dig som är arrangör av en aktivitet. Vi som gör Hästrundan Österlen med grannar. Välkommen att gå med!

Back To Top