skip to Main Content

Hästrundan är ett evenemang för dig som bedriver verksamhet inom hästnäringen i Skåne.

Bakgrund

När Destination Häst startade och träffade aktörer från olika delar av näringen så berättade Anders Thuresson på Svabesholms Kungsgård om denna idé. Vi tyckte att det skulle vara ett bra sätt att visa upp den bredd som finns inom näringen i området för allmänheten men också ett bra sätt att visa hur stor hästnäringen är för beslutsfattare.

Vi bjöd in till ett frukostmöte där detta var en av diskussionsfrågorna. Mottagandet blev väldigt positivt och på nästa möte formerades arbetsgruppen och datum bestämdes och första Hästrundan gick därefter av stapeln i juni 2018. De två första Hästrundorna fokuserade på sydöstra Skåne, men det geografiska området har med åren utvidgats till att innefatta hela Skåne.

Genomförande

Alla deltagande aktörer ska ha aktiviteter med ett hästtema och alla aktiviteter ska vara publika.

För att vara med i evenemanget hittar du på någon aktivitet att ha på din anläggning. Bara fantasin sätter begränsningar vad du gör hos dig, men se arrangemanget som en marknadsföringsaktivitet där du har chans att synas. Du syns både på kort och på lång sikt i ett positivt sammanhang.

Du kan arrangera aktiviteter fredag – söndag och du behöver inte hålla öppet alla tre dagarna utan bestämmer själv hur ditt program ser ut.
Behöver du inspiration eller vill diskutera idéer tveka inte att höra av dig. Lite inspiration kan du få av detta som det vi hört kanske kommer i programmet:

 • Käpphästhoppning
 • Konstutställning med tema häst
 • Prova på turer med Islandshäst
 • Dressyrclinics
 • Guidad tur på anläggning
 • Working equitation
 • Köra tandem med travhäst
 • Föreläsningar – hästen i historien, hästen för välbefinnande….
 • Hästloppis
 • Rabatt/Erbjudande i butik med hästprodukter
 • Fika med hästtema
 • m.m

Hästrundan genomfördes 2020 och 2021 (trots Covid-19) med stor framgång så nu planerar vi för 2022. Tänk bara på att anpassa aktiviteten så att det inte finns risk för smittspridning. Vistas gärna ute eller i ett stort och luftigt utrymme, ha få deltagare åt gången och fler tillfällen istället, se till att det finns handsprit/handtvätt och att ingen med förkylningssymtom besöker dig.

Kostnad

Kostnaden för att medverka är anpassat till typ och storlek på er förening/ert företag:

Ideell förening – 50:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med 0-3 heltidstjänster – 150:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med 4-10 heltidstjänster – 250:- plus 250:- i medlemsavgift

Företag med över 10 heltidstjänster – 500:- plus 250:- i medlemsavgift

Anmäl deltagande

Du anmäler ditt deltagande genom att fylla i detta formulär https://forms.gle/RvYUHw8RS48ZutLN7

Anmäl dig så fort du kan så finns det mer tid att synas i marknadsföringen. Ändringar av dina aktiviteter kan göras i efterhand om det krävs.

Marknadsföring

Att delta i Hästrundan är ett sätt att synas. Många småaktörer går samman och marknadsför sig tillsammans och syns mer. Marknadsföring sker till stor del via hemsida, Facebook och Instagram och vi litar på att du hjälper till att marknadsföra via dina kanaler.  Det är faktiskt ett krav vi ställer på dig som deltagare, att du hjälper till att marknadsföra evenemanget så att alla syns mer och tillsammans.

Samarbete

Samarbete och kommunikation är centralt för en lyckad Hästrunda. Kanske behöver du någon att samarbeta med. Du behöver någonstans att vara med din aktivitet eller du kan erbjuda plats åt annan arrangör. Hör av dig till oss på hastrundan@hastrundan.se så hjälper vi dig med tips och idéer.

Här hittar du en PDF med information om deltagande i 2021 års Hästrunda.
Inbjudan 2021

Back To Top